Material

LindePac erbjuder ett varierat utbud av material. Utöver klassisk EPS och EPP kommer vi inom en snar framtid även kunna erbjuda ett helt nytt material, Expanded Wood Granules – eller EWG. 
Funderar du på vilket material som är rätt för dig? Kontakta oss så hjälper vi dig!

EPP
Expanderad PolyPropyren

EPP är ett mycket mångsidigt material som ger ett unikt utbud av egenskaper, inklusive enastående energiabsorption, slagtålighet, hållbarhet, värmeisolering, flytkraft, vatten- och kemikalieresistens, exceptionellt hög hållfasthet i förhållande till sin vikt och 100% återvinningsbarhet. EPP kan tillverkas i ett brett spektrum av densiteter.  Exempel på detta är:

Hög densitet, vilket används ofta då energiabsorbering är viktig, tex stötdämpare i bilar. Medeldensitet hittar applikationer i möbler och många andra konsumentprodukter. 
Lågdensitet används till bland annat diverse förpackningsapplikationer.

 

EPS
Expanderad PolyStyren

EPS används till allt från gjutna ark för byggnadsisolering, skräddarsydda komponenter i konsumentprodukter och som förpackningsmaterial i form av formpassade, fasta block som bildas för att passa objektet som skyddas. De flesta har säkert köpt en TV eller dylikt som levererats skyddad av cellplast.

På grund av sina tekniska egenskaper, såsom låg vikt, styvhet och formbarhet, kan EPS användas i ett stort antal applikationer. EWG
Expanded Wood Granles

EWG är biobaserat alternativ till EPS i lågdensitet framtaget av CellOfibers. Materialet är fortfarande under utveckling och förväntas vara tillgänligt under 2024. 


EWG förväntas inneha egenskaper motsvarande EPS i lågdensitet och passar därav utmärkt för liknande tillämpningsområden. Materialet är biologiskt nedbrytbart och fritt från fosila råvaror.